Bli medlem för att skriva och kommentera i forumet. Genom att gå in under fliken Login i menyn här nedanför kan du skapa en användare. Välkommen in i gemenskapen.
Jag föredrar att använda riktigt havssalt i min matlagning. Jag skriver riktigt i den bemärkelsen att det inte är processat, det vill säga inte har genomgått en massa reningsprocesser som tar bort viktiga ämnen som finns naturligt i saltet.
När jag för en tid sedan hade slut på salt hemma var jag inne i många olika livsmedelsbutiker för att få tag på nytt salt. Ingen av butikerna hade det jag sökte. Det som fyller butikshyllorna är bordssalt, natriumklorid, som är ett bearbetat salt. Det är vitt och fint men med tillsatser som bland annat gör att det inte klumpar sig. För att få den konsistensen har det genomgått flera steg i en reningsprocess som gör att många värdefulla mineraler försvinner.
Ett naturligt havssalt är grått till färgen och lite fuktigt. Det innehåller fler mineraler som är bra för oss och ger alltså positiva hälsoeffekter.