Bli medlem för att skriva och kommentera i forumet. Genom att gå in under fliken Login i menyn här nedanför kan du skapa en användare. Välkommen in i gemenskapen.
Johannes Cullberg – johannescullberg.com
Vilket bröd tror du är dyrast? Är det det något av de vanliga bröden som du köper på ICA eller COOP eller är det ekologiska hantverksbrödet från @skeppsbro_bageri i Stockholm med Sveriges enda världsmästare i bakning @hakanjfrost ?
–
Låt oss ta reda på de!
Om vi börjar med Rågkusar från Fazer så kostar de 103,40 kr per kilo.
Kollar vi på Rågkaka från Polarbröd så kostar det 91,80 kr per kilo, alltså lite billigare.
Tar vi sen Danskt Rågbröd från Pågen så ligger det på 79,88 kr per kilo. Nästan 25 kr billigare per kilo än Rågkusarna.
Och ser vi sen på det ekologiska Danska surdegsrågbrödet från Skeppsbro Bageri så kostar det 76 kr styck och jag bad dem väga det på bageriet. Det väger 980 g. Om vi räknar om det till kilo så blir det 77,55 kr kilot. Det är alltså det billigaste brödet av dem alla!
–
Jag blev förvånad och jag tror de allra flesta har en övertygelse om att det alltid kommer vara billigare i butiken och att man inte har råd att äta “finbröd”? När vi faktiskt betalar mer för ”fulbröd”?
–
Jag hoppas det här kan vara ett uppvaknande för många av oss att tänka till. Det här är en chans att både spara pengar och dessutom få ett sjuuuukt mycket bättre bröd.
—
Och samtidigt stötta våra lokala bagare som kan behöva all support de kan få. Jag blev inspirerad till inlägget av min kloka vän och mästerbagare @sebastienboudet.
–
Gillade ni det här så spara, tagga era vänner och dela. För det här är viktig!
—
Ha en underbar dag!
Kram
Johannes